Składniki:
2 szklanki mąki ( ja pomieszałam mąkę pszenną z pełnoziarnistą)
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleczka kokosowego ( aby mleko było płynne należy je podgrzać w gotującej się wodzie)
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 lub 3 łyżki kakao
3 łyżki ulubionego dżemu pasuje malinowy oraz wiśniowy
cukier waniliowy
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na jednolitą gładką masę
Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 50 minut.
Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 50 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz