wtorek, 17 lutego 2015

Wegańskie ciasto czekoladowe z mleczkiem kokosowym

Przeszukując internet w celu znalezienia jak można wykorzystać mleczko koksowe znalazłam ten przepis. Troszkę go zmodyfikowałam i wyszło przepyszne miękkie ciasto z nutą koksową.





Składniki:

2 szklanki mąki ( ja pomieszałam mąkę pszenną z pełnoziarnistą)

1/2 szklanki cukru trzcinowego

1/2 szklanki oleju

1 szklanka mleczka kokosowego ( aby mleko było płynne należy je podgrzać w gotującej się wodzie)

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka sody oczyszczonej

2 lub 3 łyżki kakao

3 łyżki ulubionego dżemu pasuje malinowy oraz wiśniowy

cukier waniliowy


Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na jednolitą gładką masę

Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 50 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz